Om oss

Carl M Lundh är en del av Aderans Sweden AB. Tidigare var Aderans Sweden privatägt (fd. Carl M Lundh AB), men införlivades i januari 2005 i Aderans-gruppen, ett världsledande företag inom hårersättningsbranschen.

Carl M Lundh salonger vänder sig till två kundkategorier – privatpersoner, som söker en lösning för mer hår, samt sjukvården. I sjukvården används peruker som tekniska hjälpmedel efter strålning eller cellgiftsbehandling. Peruker ordineras även vid totalt eller fläckvis håravfall, vid t.ex alopeci. Alla våra salonger arbetar med produkter för både herr och dam.

Carl M Lundh salonger finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Lund, Jönköping, Kalmar, Västerås, Örebro och Umeå. Av dessa ligger 4 salonger på sjukhus (i Lund, Göteborg, Örebro och Umeå) och erbjuder närhet och service för de kunder och patienter som behandlas på sjukhuset. I Stockholm driver vi även Perukshopen.

Vår historia

Aderans Sweden (fd. Carl M Lundh AB) är ett företag med minst sagt gamla anor. Redan vid förra sekelskiftet grundades bolaget av Carl Lundh. Han var gift med Louise Fahlstedt, dotter till ägaren av det då mycket kända Fahlstedtska Perukmakeriet i Stockholm. Produktionen och försäljningen inriktades fram till slutet av 1960-talet främst på handgjorda specialtillverkade dam- och herrperuker i europeiskt hår av högsta kvalitet. Men med syntetfiberns intåg på marknaden i början på 1970-talet samt förflyttningen av produktionen till Asien – fick tillverkningen av traditionella peruker en helt ny inriktning. Genom ett lägre pris och en mer rationell produktion blev peruken, som en modeprodukt, tillgänglig för en bredare allmänhet. Peruker i syntetfiber kom snabbt att dominera marknaden och blev även vedertagen som ett tekniskt hjälpmedel till sjukvården.

Ända sedan Carl Lundh öppnade sitt perukmakeri i Stockholm vid sekelskiftet – har vi visat en ära i att kombinera långsiktighet och yrkestradition med viljan att ständigt utvecklas. Det är en av anledningarna till att vi idag är det marknadsledande fullserviceföretaget inom peruker och olika lösningar till mer hår. En annan och betydligt viktigare anledning, är att vi alltid sätter kundens behov i centrum.

I Aderans Sweden AB ingår även:

Aderans Haircenter – specialsalonger med olika tunnhårighetslösningar för personer som drabbats av ärftligt håravfall/tunnhårighet. Våra Carl M Lundh salonger och Haircenter ligger på samma adress.
aderanshaircenter.se

Frida Davidsen – peruksalong i Danmark.
fridadavidsen.dk

Toupéma Belgal – hårleverantör till frisörer i Sverige.
toupemabelgal.se

Carl M Lundh DK och NO – hårleverantör till frisörer i Danmark och Norge.
carlmlundh.dk och carlmlundh.no

Varmt välkommen till Aderans Sweden AB!