Om oss

Varmt välkommen till oss på Carl M Lundh salonger! Vi är en del av Aderans Sweden AB, fd. Carl M Lundh AB, med salong- och grossistverksamhet i hela Skandinavien. Tidigare var Carl M Lundh privatägt men införlivades 2005 i Aderans-gruppen som är ett världsledande företag inom peruk- och hårersättningsbranschen.

Carl M Lundh salonger vänder sig till två kundkategorier. Dels vänder vi oss till privatpersoner som söker en lösning för mer hår och dels till sjukvården. I sjukvården används peruker som tekniska hjälpmedel efter till exempelvis cancerbehandling med strålning eller cellgifter (cytostatika). Peruker och hårersättningar kan även ordineras vid totalt eller fläckvis håravfall vid t.ex. alopeci. Alla våra salonger arbetar med produkter för både dam, barn och herr.

Salonger i Sverige

Du hittar våra salonger i hela landet, från Malmö till Umeå, i städerna Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Lund, Jönköping, Kalmar, Västerås, Örebro och Umeå. Av dessa salonger ligger fyra på sjukhusområde (i Lund, Göteborg, Örebro och Umeå) och erbjuder extra närhet och service för de kunder och patienter som behandlas på sjukhuset. I Stockholm driver vi även Perukshopen.

Förutom våra egna Carl M Lundh salonger har vi även ett stort nätverk av Partners, som driver egen peruk- och salongsverksamhet. Våra partners finns precis som vi över hela landet.

Vår historia

Aderans Sweden AB (fd. Carl M Lundh AB) är ett företag som har minst sagt gamla anor!

Bolaget grundades redan vid förra sekelskiftet av Carl Lundh. Carl var gift med Louise Fahlstedt, som var dotter till ägaren av det då mycket kända Fahlstedtska Perukmakeriet i Stockholm. Företagets produktion och försäljning inriktades fram till slutet av 1960-talet främst av handgjorda och specialtillverkade dam- och herrperuker i europeiskt äkta hår av högsta kvalitet.

Men med syntetfiberns intåg på marknaden i början på 1970-talet och även med förflyttningen av produktionen till Asien, fick tillverkningen av traditionella peruker en helt ny inriktning. Genom ett både lägre pris och en mer rationell produktion blev peruken, som en modeprodukt, tillgänglig för en mycket bredare allmänhet. Peruker i syntetfiber kom snabbt att dominera marknaden och blev även vedertagen som ett tekniskt hjälpmedel till sjukvården.

Ända sedan Carl Lundh öppnade sitt perukmakeri i Stockholm vid sekelskiftet – har vi visat en ära i att kombinera långsiktighet och yrkestradition med viljan att ständigt utvecklas. Det är en av anledningarna till att vi idag är det marknadsledande fullserviceföretaget inom peruker och olika lösningar till mer hår. En annan och betydligt viktigare anledning, är att vi alltid sätter kundens behov i centrum.

Aderans Sweden AB – verksamheter

Förutom Carl M Lundh salonger så har Aderans Sweden AB ytterligare verksamheter inom hår- och perukbranschen – både med salonger och hårgrossister för frisörer. För mer information om våra olika verksamheter och vad de gör, besök gärna respektive hemsida. Varmt välkommen!

Aderans Hair Center är Aderans specialsalonger med olika lösningar till mer hår, för personer som drabbats av ärftligt håravfall eller tunnhårighet. Våra Carl M Lundh salonger och Hair Center ligger på samma adress och med samma ingång.

aderanshaircenter.se

Frida Davidsen är vår peruksalong i Köpenhamn, Danmark.

fridadavidsen.dk

Toupéma Belgal, hårgrossist till frisörer och stylister i Sverige. Erbjuder peruker, hårersättningar, top piece, hårprodukter, hair extensions och mycket mer. Är du frisör? Titta gärna in på hemsidan via länken nedan. Varmt välkommen!

toupemabelgal.se

Carl M Lundh DK och NO – hårgrossister till frisörer och stylister i Danmark och Norge. Erbjuder samma breda sortiment som grossisten i Sverige.

carlmlundh.dk och carlmlundh.no

Varmt välkommen till Aderans Sweden AB!