Storlek – Peruker

Vilken perukstorlek som behövs är väldigt individuellt och skiljer sig från person till person. Vår storleksguide bygger på samma princip som ett “hattmått”, dvs mått runt hjässan. Är du osäker på ditt hattmått – mät huvudet med ett måttband, från främre delen av hårfästet och runt nacken. Måttbandet ska gå bakom öronen.

Storleksguide:
Small ca 50-51 cm
Medium ca 52-54 cm
Large ca 55-56 cm

Det är viktigt att din peruk sitter bra och varken spänner eller är för lös. De flesta peruker har även ett elastiskt band i stommen/nacken – som kan justeras 1-2 cm, för perfekt passform.

Viktigt att veta om vår stoleksguide – det är ett riktmärke. Tillverkning av peruker är ett hantverk och storleken kan variera något från modell till modell.

Har du hittat en perfekt frisyr/peruk – men behöver hjälp att justera den?

Kontakta din närmaste Carl M Lundh salong för rådgivning. Här hittar vi en lösning över telefon eller så ber vi dig skicka peruken till oss för justering. Du är självklart även välkommen att boka tid hos oss, på någon av våra salonger.

Färger – Peruker

Hos oss hittar du flera olika hårnyanser, för att vi på bästa sätt ska kunna matcha ditt önskemål om hårfärg. För att underlätta ditt färgval, kommer här en kort guide:

  • Har vi inte precis den hårnyans du söker, så titta gärna efter en likvärdig nyans. Vi rekommenderar att du håller dig till ca 1-2 nyanser mörkare eller ljusare än den du söker – för att färgen verkligen ska passa dig. Detta är extra viktigt om du vill ha en färg så lik din naturliga hårfärg som möjligt.
  • Färgerna kan även skifta från frisyr till frisyr, fast det är samma färgnummer. En kortare modell upplevs oftast något “mörkare” än en modell med längre hår.
  • Vill du se en bättre bild på färgen, maila till info@carlmlundh.se. Märk ämnesraden i mailet med: Färgprov Shopen.
  • Önskar du en så lik färg som möjligt din egen hårnyans? Om möjligt, skicka ett färgprov till din närmaste Carl M Lundh salong. Tejpa fast provet på ett papper och skriv med dina kontaktuppgifter – så kontaktar vi dig och guidar dig till ditt färgval.
  • Färgproverna här i shopen ger inte exakt färgåtergivning. Färgerna kan skifta något beroende på vilken skärm du har.
  • Har du vägarna förbi någon av våra salonger – titta gärna in! Här kan du titta på färgringar och jämföra olika nyanser, för bästa val.

Har du några frågor på färger och perukval? Du är alltid välkommen att kontakta oss – vi hjälper dig gärna!