En peruk – kan göra stor skillnad

Hur olika människor väljer att hantera sitt håravfall är individuellt och i slutändan en smaksak. Vissa väljer att lämna huvudet bart medan andra föredrar att använda turban och sjal eller peruk. Oavsett vad du själv väljer, är det viktigaste att det känns bra och bekvämt för dig.

Användandet av peruk är mer vanligt förekommande än många tror och är en bra lösning om man drabbats av totalt eller fläckvist håravfall vid alopeci eller vid medicinsk behandling, t.ex. cytostatikabehandling och eventuella biverkning i form av håravfall. Vi erbjuder ett brett utbud av peruker i en mängd olika modeller, frisyrer och hårfärger – för att vi på bästa sätt ska kunna hitta det du önskar.

Ett besök hos oss

3 enkla steg till din peruk

1. Boka tid

Vi rekommenderar att du besöker oss innan du tappat allt hår, alternativ ta med ett nytaget foto till salongen. På så vid kan både du som kund och vi lättare finna den peruk som du vill ha, både med frisyr och hårfärg. Ta gärna med någon anhörig, vän/väninna, som smakråd vid ditt första besök.

Har du fått rekvisition från ditt landsting eller region, så innebär det att du fått rätt till ersättning för en viss del av perukens kostnad. Samtliga våra salonger har avtal och/eller tar emot rekvisition från landsting och region. Ta med din rekvisition vid ditt första besök hos oss.

2. Perukutprovning

När du kommer på ditt första besök gör vi allt för att det ska kännas så bra som möjligt för dig. Samtliga salonger har en lugn och diskret atmosfär så att du får avskildhet och lugn vid ditt besök. Konsultation och utprovning av peruk tar ca en timme. Har vi peruken hemma så får du med dig peruken direkt, annars bokar vi ett återbesök. Behöver vi göra en beställning tar det vanligtvis någon dag upp till en-två veckor innan peruken levereras till dig.

Handlar det om en måttbeställd peruk kan det ta ännu längre tid, eftersom peruken specialtillverkas efter önskemål. Information om leveranstid ges vid beställning.

3. Få din peruk

Om du inte får din peruk vid första besöket, bokas ett återbesök in. Vid detta tillfälle justeras och klipps peruken in, så att du känner att den passar perfekt. Salongen ger även information om stylingtips och skötselråd.

Bidrag för peruk?

Varje enskilt landsting har olika bidragsregler gällande peruk, hårersättning, ögonfransar och ögonbryn. Gemensamt för dem alla är dock följande: patienten erhåller en rekvisition om den behandlande läkaren bedömer att behov av peruk finns. På hemsidan Enkelt Om Peruker har Aderans samlat information från Sveriges 20 landsting/regioner, med angivna regler och bidragsregler till respektive landsting.

Läs mer om bidragsregler:

Bidragsregler | håravfall vid cancerbehandling »

Bidragsregler | håravfall vid alopeci »