En peruk kan göra stor skillnad!

Hur olika människor väljer att hantera sitt håravfall är individuellt och i slutändan en smaksak. Vissa väljer att lämna huvudet bart medan andra föredrar att använda peruk eller turban. Oavsett vad du själv väljer, så är det viktigaste att valet känns både bra och bekvämt för dig.

Här på sidan guidar vi dig i hur ett besök för utprovning av peruk går till – så att du ska känna dig bekväm och få så mycket information som möjligt innan ditt besök. Har du frågor – så är du självklart välkommen att kontakta oss!

Ett besök hos oss

3 enkla steg till din peruk

1. Boka tid

Vi rekommenderar att du besöker oss innan du tappat allt hår, alternativ ta med ett nytaget foto till salongen. På så vid kan både du som kund och vi lättare finna den peruk som du vill ha, både med frisyr och hårfärg. Ta gärna med någon anhörig eller vän/väninna som stöd och smakråd vid ditt första besök.

Har du fått rekvisition från ditt landsting eller region, så innebär det att du fått rätt till ersättning för en viss del av perukens kostnad. Samtliga våra salonger tar emot rekvisition från landsting och region. Glöm inte ta med din rekvisition till ditt första besök hos oss.

Du kan boka tid genom att ringa direkt till din närmaste salong eller boka tid online via vår bokningstjänst på Boka Direkt.

2. Perukutprovning

När du kommer på ditt första besök gör vi allt för att det ska kännas så bra som möjligt för dig. Samtliga salonger har en lugn atmosfär så att du får avskildhet och ro vid ditt besök. Konsultation, frisyrval och utprovning av peruk tar cirka en timme. Har vi peruken hemma så får du med dig peruken direkt. Behöver vi beställa hem peruken, så bokar vi in ett återbesök till dig. Behöver vi göra en beställning tar det vanligtvis någon dag upp till en-två veckor innan peruken levereras till dig.

Handlar det om en måttbeställd peruk kan det ta ännu längre tid, eftersom peruken specialtillverkas efter önskemål. Information om leveranstid ges vid beställning.

3. Få din peruk

Om du inte får din peruk vid första besöket så bokas ett återbesök in. Vid detta tillfälle justeras och klipps peruken in, så att du känner att peruken passar dig perfekt när du lämnar salongen. Vid detta tillfälle kommer vi även ge dig all information om skötselråd, stylingtips och även visa våra olika headwears – som är ett bra komplement till peruk.

Bidrag för peruk?

Varje enskilt landsting har olika bidragsregler gällande peruk, hårersättning, ögonfransar och ögonbryn. Gemensamt för dem alla är dock följande: patienten erhåller en rekvisition om den behandlande läkaren bedömer att behov av peruk finns. På hemsidan Enkelt Om Peruker har Aderans samlat information från Sveriges 20 landsting/regioner, med angivna regler och bidragsregler till respektive landsting.

Läs mer om bidragsregler:

Bidragsregler | håravfall vid cancerbehandling »

Bidragsregler | håravfall vid alopeci »