Över 100 år med hår!

Aderans Sweden AB (fd. Carl M Lundh AB) är ett företag med minst sagt gamla anor. Redan vid förra sekelskiftet grundades bolaget av Carl Lundh. Han var gift med Louise Fahlstedt, dotter till ägaren av det då mycket kända Fahlstedtska Perukmakeriet i Stockholm. Produktionen och försäljningen inriktades fram till slutet av 1960-talet främst på handgjorda specialtillverkade dam- och herrperuker i europeiskt hår av högsta kvalitet.

I och med syntetfiberns intåg på marknaden i början på 1970-talet samt förflyttningen av produktionen till lågprisländer i Asien fick tillverkningen av traditionella peruker en helt ny inriktning. Genom ett lägre pris och en mer rationell produktion blev peruken, som en modeprodukt, tillgänglig för en bredare allmänhet.

Peruker i syntetfiber kom snabbt att dominera marknaden och blev även vedertagen som ett tekniskt hjälpmedel till sjukvården. För att möta marknadens ökade krav på olika modeller, lagerhållning och utveckling gick Carl M Lundh och Lottaperuker samman år 1976.

Knappt tio år senare, 1985, förvärvade Carl M Lundh företaget AB Toupéma för att stärka och utveckla marknaden för herrperuker och toupéer. Därefter köptes företaget Belgal AB 1990, vilket stärkte vår fashionsida och utökade vårt samarbete med produktionsbolag för film och TV samt teatrarna.

I januari 2005 togs ännu ett viktigt steg i vår utveckling. Då införlivades Carl M Lundh i Aderans-gruppen, ett världsledande företag inom hårersättningsbranschen. Detta samarbete stärker ytterligare våra möjligheter när det gäller forskning, utveckling och produktion.

Idag har Aderans Sweden elva salonger i Sverige och en i Danmark, samt grossistverksamhet i Sverige, Norge och Danmark.

Varmt välkommen till oss!

Vi stödjer!